9.9.09

Paikallaolon taustaa

Arkistostani löytyi yksi pätkä viime syksyltä, mistä hahmottuu vähän, minkä kaltaisesta lähdimme liikkeelle (video sisältää selityksiä). Näitä harjoituksia tein satunnaisesti ja vasta viime keväänä aloimme toteuttaa niitä säännöllisemmin. Kun ruoka ja liikkeeni ei horjuttanut enää millään lailla Eroksen toimintaa, menimme eteenpäin.



Se, että voin poimia toisen koiran harjoitukseen toisen jäädessä paikoilleen, lähti liikkeelle laveriharjoituksista sisällä kotona. Tämä video viime keväältä kertoo siitä, miten paketti siirrettiin ulos ja lopulta pelkälle nurmelle (kts. myös Ärsykekontrollia 8.9.2009).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

löytyisikö sinulta videopätkää siitä laveriharjoituksesta?

terv. Salla

vma kirjoitti...

Ei valitettavasti. Sisällä tuli tehtyä muutakin sellaista, mikä olisi pitänyt rutiininomaisesti ottaa talteen, mutta juuri sillä hetkellä se ei tuntunut tarpeelliselta.

Hankalin kohta harjoituksessa oli erottelun oppiminen. Kun Marski tuli mukaan, se sai ensin olla statistina laverilla ja ohjasin vain Erosta. Marski tietysti palkittiin myös joka yrityksellä reagoimattomuudesta.

Kun aloin vuorotellen ohjata kumpaakin, Eros teki tietysti ensin virheitä ja pomppasi laverilta alas kun ohjasin Marskia (osoittaminen ja nimi). Kun virheiden mahdollisuuden pitää alhaisena, koira kuitenkin oppii nopeasti, milloin kannattaa hypätä ja milloin ei (80%:n sääntö).

Anonyymi kirjoitti...

Luin uudelleen blogimerkintääsi Osoittaminen ja paikallaanolo ja jäin miettimään osoittamisen tarkoitusta. Miksi käytät myös tätä käsimerkkiä etkä pelkästään koiran nimeä? Olen itse käyttänyt esim. koiria autosta tai portista päästäessäni pelkästään nimeä silloin kun vain toinen koira saa tulla autosta/portista tms. Mutta kun mukaan liitetään tuo paikallaolo ja odottaminen, tai jokin muu vihje, auttaisiko osoittaminen koiria ymmärtämään kumpi saa vihjeen?

Anonyymi kirjoitti...

Unohdin ed. kommentistani allekirjoituksen.

terv. Salla

vma kirjoitti...

Uskon, että osoittaminen helpottaa koiralle erottelun oppimista. Minulla kaikki lähtee osoittamisesta. Aluksi heitän makupalan laverille ja saan tietysti koiran hyppäämään laverille ja sieltä pois. Sen jälkeen teen pelkän käden liikkeen, jolloin otan mukaan osoittamisen (makupala tulee koiran toiminnan jälkeen). Sen jälkeen koira tarjoaa toimintaa ilman että teen muuta kuin seison ja palkitsen. Sen jälkeen toiminnan nimeäminen (ja osoittaminen). Lopuksi vielä toinen koira mukaan.