14.11.08

Asennonvaihto

Kävin Eroksen videomateriaalia läpi. Alla näkyvässä videossa on pieni pätkä Eroksen aivan alkuvaiheen asennonvaihtojen erottelukoulutusta. Hyvää siinä on minusta erottelun hyvin nopea aikaansaaminen ja vähäiset virheet. Eroksen ääntelyt kertovat, että "rassaan" oppimista sen verran, että siinä kohtaa täytyy olla tarkkana; vahvisteita täytyy tulla nopeammassa temmossa.

Aluksi kertaan hieman vanhaa ja houkuttelen Eroksen istumaan ja makaamaan.

Mikä ei näy videolla Eroksen jo tarjotessa jompaa kumpaa asentoa, naksu kuului valitusta asennosta ja palkitseminen asennonvaihdosta. Jos Eros esimerkiksi kävi makaamaan, naksautin oikeasta asennosta ja annoin makupalan siten, että Eroksen oli noustava istumaan. Eros oli sitä ennen jo oppinut, että kirsun korkeudella olevan suljetun nyrkin sai avattua istuutumalla. Vastaavasti Eroksen tarjotessa istumista: naks istuutumisen tapahtuessa ja makupalan tarjoaminen lattian rajasta (Eros oli aikaisemmin oppinut, että lattian pinnassa olevan nyrkin saa avattua käymällä makuulle).

Pian palkitsemisen ja makupalan annon voi siirtää tapahtuvaksi samasta tai lähes samasta pisteestä, kuten videolla tapahtuu, Eroksen tarjotessa jompaa kumpaa asentoa.

Seuraavaksi onkin helppo siirtyä toimintojen nimeämiseen.

Ei kommentteja: